Consult

De type consult is van je situatie en vraag afhankelijk.

– Sms of app (vraag)

Voor een korte vraag of advies

Kosten: € 10

Telefonische of e-mail consult

Voor een vraag waarvoor geen observatie nodig is, kan een telefonisch consult voldoende zijn. In sommige situaties kan een e-mail uitkomst bieden.

Kosten: € 30

– Consult aan huis

Echter in de meest voorkomende situaties is het verstandig een voeding te observeren en een complete anamnese te maken door rechtstreeks contact te hebben met de moeder. Situaties vragen om observatie van de baby, zijn vermogen tot drinken, zijn reacties. Ik bespreek persoonlijk het verloop van de zwangerschap en de bevalling om een compleet beeld te creëren. Het is pas dan mogelijk om een deskundig advies te geven die gericht is op de reële situatie.

Na het consult maak ik een kort verslag waarin je kun terugvinden wat in jullie situatie belangrijk is, wat we afgesproken hebben en extra tips. Ik sta voor open communicatie en aandacht wat betekent dat jij te allen tijde een app/sms kan sturen als jij een vraag hebt met betrekking tot het consult. Ik vind nazorg heel belangrijk, het geeft vertrouwen en heeft een positieve invloed op het vervolg van de lactatieperiode.

Kosten: € 120, exclusief reiskosten (0,19 ct./km) en inclusief telefonische/app nazorg

– Vervolg consult

Om een plan van aanpak verder te bespreken of als de situatie veranderd is bijvoorbeeld. Ook het kolven komt vaak aan bod, hoe en wat met welke kolf. Een advies op maat afhankelijk van de gewenste frequentie, hoeveelheid en doel.

Kosten: € 80, exclusief reiskosten (0,19 ct./km)

– Combinatie Pré- en Postnatale consult

Een uitgebreide en persoonlijke begeleiding gedurende de hele borstvoedingsperiode.

Uitgebreide kennismaking met specifieke wensen en situatie, consult aan huis na de geboorte en telefonisch/app contact gedurende de hele borstvoedingsperiode.

In sommige gevallen is antenataal kolven een hele fijne voorbereiding op de lactatieperiode. De borsten worden op een positieve manier voorbereid en er wordt colostrum verzameld die na de geboorte aan de baby toegediend kan worden. Denk aan een tweeling, baby’s met een aangeboren afwijking of een zware baby. Bedenk hoe fijn het is om meteen jouw baby van het allerbeste te voorzien en de ruimte aan de productie te laten om goed op gang te komen.

Kosten: € 170, exclusief reiskosten (0,19 ct./km)

–  Kolf consult

En als de borstvoeding goed verloopt is het fijn om af en toe even weg te kunnen, als je een avondje uit wil of als je weer aan het werk gaat. Het kiezen van een geschikte kolf is dan wel van belang. Samen bespreken we welke type bij jou past, wat belangkrijg is om te weten en krijg je tips om het kolven te optimaliseren.

Kosten: € 80, exclusief reiskosten (0,19 ct./km)

IMG-20180308-WA0002

Baby-Me is lid van de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen), waardoor kosten vergoedt kunnen worden. De meeste zorgverzekeraars bieden tegenwoordig een goede vergoeding voor lactatiekundige hulp. Informeer bij je eigen verzekering of gebruik onderstaande link

Vergoeding Lactatiekundige hulp 2019

Soms vergoedt de zorgverzekering alleen wanneer een huisarts of een verloskundige verwezen heeft naar een lactatiekundige IBCLC. Andersom betekent een verwijzing niet automatisch dat je lactatiekundige hulp ook vergoedt is. Controleer dus altijd de verzekeringspolis.